1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Rozgrzewający napój z imbiru

sok z połowy cytryny, cztery plastry świeżego korzenia imbiru, miód według uznania, kardamon, goździki, laska cynamonu

Obrany i pokrojony w plastry imbir zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem - na tym etapie można do imbiru dodać przyprawy: goździki, cynamon lub kardamon. Dopiero po lekkim przestudzeniu napoju możemy dodać miód i cytrynę - wrzątek zabija bowiem wszystkie składniki odżywcze w tych składnikach. Jeśli zależy nam, by napój "naciągał" mocą imbiru - zostawmy korzeń w napoju, jeśli obawiamy się jego mocnego smaku - koniecznie go usuńmy.

Idealny na przednówek!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze